Voor de stormvloedramp van 1953 lag er bij Schelphoek een landbouwhaventje uit Voor de stormvloedramp van 1953 lag er bij Schelphoek een landbouwhaventje uit 1903, met daarnaast de Heertjes Inlaag. Hier ontstond tijdens de ramp van 1953 de grootste dijkbreuk van Schouwen-Duiveland. De oorspronkelijke zeedijk is niet hersteld, landinwaarts is een nieuwe dijk aangelegd. Het tussen het restant van de oude zeedijk en de Ringdijk ontstane bekken heeft dienst gedaan als werkhaven voor de Oosterscheldekering en is in 1998 weer omgevormd tot natuurlandschap. 

Dit krekengebied aan de kust van de Oosterschelde ontstond uit een van de grootste dijkdoorbraken tijdens de watersnoodramp.In het gevecht met het kolkende water , is een ringdijk om de onheilsplek aangelegd. Staatsbosbeheer plantte bos bij het plaatsje Serooskerke.

De rijke grond is nu weelderig begroeid met opgaand hout en hondsroos. Je kunt hier prachtig wandelen op de grens van land en water. Langs de zeedijk vol olijfwilgen. Voor de liefhebber van de lange afstand is er het Deltapad. Voor de jeugd de zoek-je-weg-wandeling.